Bizimle İletişime Geç

Genel

ATİK İş Adamları Derneğinin Başkanı Yasin Akyol’un,Başkanımız Oğuzhan Keleş’e Hayırlı Olsun Ziyareti;

Yayınlandı

on

Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Sn:Yasin Akyol ve ATİK yönetim kurulu üyeleri derneğimizi ziyaret ederek Başkanımız Sn:Oğuzhan Keleş ve yeni yönetimine başarı dileklerini ilettiler.Yaptıkları nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederiz.

Okumaya Devam Et
Yorum İçin Tıkla

Genel

BAŞKAN KELEŞ; MÜTEAHHİTLERLERE SESLENDİ!

Yayınlandı

on

Kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutta yönelik 3 finansman paketi sonucunda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş basın açıklamasında bulundu.

BAŞKAN KELEŞ; MÜTEAHHİTLERLERE SESLENDİ!

Paketin sektörümüz ve vatandaşlarımız adına eksikleri olmasına rağmen olumlu olduğunu dile getirerek müteahhitlere seslendi.

Keleş; “Açıklanan paketlerin ardından bir gecede Fiyat Artışları yaparak sektörümüzün itibarına ve güvenine zarar verilmesine hep birlikte karşı duralım, fırsat vermeyelim!” dedi.

 

“KONUT FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞLAR YAŞANDI”

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş; “Cumhurbaşkanımız daha önce 1 milyon 100 binin üzerindeki konutla vatandaşın uygun şartlarda ev sahibi yapıldığını hatırlatarak bankacılık sektörünün verdiği uygun kredilerle vatandaşlarımızın ev sahibi olduğuna dikkat çekti. Fakat son dönemlerde inşaat temel malzemelerine genel orantısız zamlar, konut üretiminin baskılandığını, pandeminin buna sebebiyet verdiğini, emtia artışlarının ve 2018-2019 yıllarında sektörün ciddi zarar ederek zorlanmasının sebebi ile de konut üretiminin ciddi anlamda düştüğünü görmekteyiz.

Sektör olarak konut maliyetlerindeki özellikle son 1 yılda %300 oranında gerek inşaat malzemelerinde gerekse arsa maliyetlerindeki artışlardan dolayı konut fiyatlarının ister istemez vatandaşın alım gücünden uzaklaşmasına sebep olmaktadır, vatandaşın konuta erişimin kolaylığının; daha çok inşaat maliyetlerinin düşürülmesine yönelik bir destekle sağlanacağı düşüncesindeyiz diyen Başkan Keleş, Sayın Cumhurbaşkanımızın 3 finansman paketini açıklamasının ardından sektöre yeniden canlılık gelebileceğini ve dar gelirli ailelerimizin konuta erişimi için önemli bir adım olduğu düşüncesindeyiz.”

Keleş; “Bizim arzumuz temel inşaat maliyetlerine gelen aşırı zamların düşürülmesi, arsa maliyetlerin düşürülmesi dolayısıyla konut maliyetlerinin düşürülmesi ile birlikte orta ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi daha gerçekçi olacaktır. “Dedi.

  KONUTTA FİNANSMAN PAKETİ

Konut finansmanı konusunda 3 paket hazırlandı.

“BİRİNCİ EL KONUT İÇİN 0,99 FAİZLİ KREDİ SAĞLAYACAĞIZ”

Birinci pakette ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99’luk kredi sağlanacak.

“İKİNCİ PAKET 0,89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ İÇERİYOR”

İkinci paket birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022’den önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankasına satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL’ye dönüşümün teşvik etmektir.

“ÜÇÜNCÜ PAKET İNŞAAT SEKTÖRÜNE YÖNELİK”

Üçüncü paket sektörümüze yönelik. Mayıs itibarı ile projelerin bir an önce satılması için 20 milyarlık kaynak ayarlandı. Bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli bir rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecek.

Üçüncü pakete yönelik açıklamalarda bulunan Oğuzhan Keleş; “ Konut üretiminin az olduğu ve üretimin zor olduğunu görmekteyiz, zamlar önlenmez ise 1 yıl taahhüdünü vermek zordur. Konutlara yeni bir fiyatlandırma yapılacağını öngörmekteyiz. Sektör ile ilgili iyileştirmeler sektör temsilcileri ile muhattap alınarak yapılmasının daha faydalı olacağını düşünmekteyiz.” Dedi.

TOKİ’NİN PROJELERİNE DE HIZ VERİLİYOR!

  Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ’ye 30 milyar TL’lik destek sağlanacak. Rezerv alanlarla yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlarda 5 yıl süreyle satışına izin verilmeyecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UYGUN MALİYETLİ KREDİLER

Kentsel dönüşüm çalışmalarına destek vereceğini dile getiren Cumhurbaşkanımız mahallelerde parsel bazlı sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli kredilerle kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağını ve özellikle hak sahipleri ile müteahhitlerin bir araya gelerek yürütecekleri bu projelerin denetimini de yine ilgili kuruluşlarımız vasıtasıyla daha sıkı şekilde gerçekleştireceğini dile getirdi.

Başkan Keleş; Ülkemiz ve şehrimizin deprem kuşağından da olması sebebi ile kentsel dönüşüm bekleyen birçok yapı stoğu oluştu. Kentimizin kentsel dönüşüme girmesini beklediğimiz birçok alan birçok yapının olduğuna dikkat çekerek kentsel dönüşümü kapsayan tüm yapıların biran önce yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş; Alınan kararların sektör paydaşlarımız ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz dedi.

 

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI

OĞUZHAN KELEŞ

Okumaya Devam Et

Bizden Haberler

“YILLIK DEĞERLENDİRME VE PLANLAMA PROGRAMI”

Yayınlandı

on

Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak düzenlediğimiz ‘Yıllık Değerlendirme ve Planlama Programı’mıza katılarak bizleri onurlandıran; kıymetli üyelerimize ve basın mensuplarımıza teşekkürü borç biliriz.

 

Okumaya Devam Et

Genel

ÜYE ZİYARETLERİMİZ;

Yayınlandı

on

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanımız Oğuzhan Keleş ve Yönetim Kurulu üyemiz ile kıymetli üyelerimize ziyaret gerçekleştirerek bayrağımızı takdim ettiler. Üyelerimizin görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduk. Değerli üyelerimize bizlere ayırdığı kıymetli vakit için teşekkür ederiz.  

Okumaya Devam Et
Reklamlar
Basında Kmb2 yıl önce

KOCAELİ KONUT SATIŞINDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE!

  TÜİK verilerine göre 2022 Mayıs ayında Türkiye’de konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 artarken Kocaeli’de bu...

Basında Kmb2 yıl önce

ARTIK KONUT ÜRETİMİNDE BÜYÜK PROREJELER HAYAL OLUYOR!

Bugün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerine göre basın açıklamasında bulunan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı...

Genel2 yıl önce

BAŞKAN KELEŞ; MÜTEAHHİTLERLERE SESLENDİ!

Kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutta yönelik 3 finansman paketi sonucunda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş...

Bizden Haberler2 yıl önce

“YILLIK DEĞERLENDİRME VE PLANLAMA PROGRAMI”

Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak düzenlediğimiz ‘Yıllık Değerlendirme ve Planlama Programı’mıza katılarak bizleri onurlandıran; kıymetli üyelerimize ve basın mensuplarımıza teşekkürü borç...

Basında Kmb2 yıl önce

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ OLRAK KOCAELİ BASINIMIZA ZİYARETTE BULUNDUK!

Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak Kocaeli Basınımızın İmtiyaz sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenlerine nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Bizleri ağırlayan; 📌DEMOKRAT KOCAELİ GAZETESİ...

Genel2 yıl önce

ÜYE ZİYARETLERİMİZ;

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanımız Oğuzhan Keleş ve Yönetim Kurulu üyemiz ile kıymetli üyelerimize ziyaret gerçekleştirerek bayrağımızı takdim ettiler. Üyelerimizin görüş...

Basında Kmb2 yıl önce

Başkan Keleş: İnşaat malzemelerinde KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesini istiyoruz

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, her geçen gün artan maliyetler ve güncel ekonomi verileri üzerinden inşaat sektörünün durumuna ilişkin...

Genel2 yıl önce

KOTSİAD BAŞKANI ERKAN GÜL’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİMİZ;

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanımız Oğuzhan Keleş ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Kocaeli Tüm Sanayici ve...

Genel2 yıl önce

TBMM GÜNDEMİNDE OLAN “KAMU MÜTEAHHİTLERİNE FİYAT FARKI VERİLMESİ’NE YÖNELİK DÜZENLEMEYE DAİR TALEPLERİMİZ

TBMM GÜNDEMİNDE OLAN “KAMU MÜTEAHHİTLERİNE FİYAT FARKI VERİLMESİ’NE YÖNELİK DÜZENLEMEYE DAİR TALEPLERİMİZ İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda...

Genel2 yıl önce

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından 17- 19 aralık tarihlerinde...

Trending